Изпрати запитване
Запитване за Въпроси, които да зададем на бъдещ наемател – 1 част. - Недвижими имоти Велико Търново -
1000 оставащи символи

GSM: 0896 755 778

e-mail: office@bolyarskiimoti.com


Търси имот

Цена в EUR

0
250 000

Избирането на подходящ наемател за вашия дом може да бъде трудоемка задача. Ако притежавате атрактивен имот, се пригответе за много желаещи да го огледат и да станат бъдещи наематели.  Колкото повече кандидати имате, толкова изборът ви ще става по труден. Затова подготвихме за вас най- полезните въпроси, които може да зададете при среща с бъдещите наематели. Те ще ви помогнат да вземете обоснован и правилен избор, на кого да предоставите вашия имот.

·         Въпрос 1: Защо се изнасяте?

Отговорът на този въпрос може да ви даде една по- добра представа за кандидата. Разбира се не е приятно да чуете че наемателя се е изнесъл от предишното жилище поради спорове и влошени отношения със собственика, но и това е възможно. По- добрата причина за изнасянето пък може да е смяна на работата, желание за по- голямо място или смяна на квартала.

·         Въпрос 2: Кога искате да се нанесете?

Също важен въпрос, от който ще разберете дали ще имате време да подготвите изцяло жилището за наемателя. В повечето случаи наемателя има 1 месец предизвестие, ако се изнася от друга квартира и това ще даде време на вас, да отстраните дребни забележки или да направите лек ремонт на вашето жилище.

·         Въпрос 3: Какъв е месечния ви доход?

Много хора избягват да отговарят на този въпрос, но неговия отговор ще ви даде представа дали човекът срещу вас може да си позволи да наеме жилището, и дали ще има проблеми за покриването на наема след това. Ако човекът е открит и няма какво да крие от вас, ще ви отговори честно.

·         Въпрос 4: Можете ли да покриете депозита и наема за първия месец предварително?

Също важен въпрос, който ще ви покаже дали бъдещия наемател има необходимата финансова стабилност и дали ще има проблеми, когато дойде времето за плащане на наема. Този въпрос е подходящ и ако се притеснявате да попитате директно за дохода на наемателя. Чрез неговия отговор ще добиете представа дали наемателя има добър доход.

Следва продължение…